Jadłospis 15.12.-19.12.2025r.
Poniedziałek 15.12.25r.
Śniadanie:1,7
Płatki owsiane na mleku,
Pieczywo mieszane ( pszenne , żytnie z dodatkiem siemienia lnianego i ziaren słonecznika )
z masełkiem , sałatą , wędlinką , warzywami , serkiem naturalnym ,
Herbatka z cytrynką / woda.
Obiad:1,2,7
Barszcz biały z ziemniakami,
Ryż paraboliczny podany na sypko z prażonym jabłkiem i bitą śmietaną,
Owoc,
Woda,
Podwieczorek:1,7
Bułeczka z masełkiem , wędlinką, warzywa,
Herbatka owocowa / woda.
Wtorek 16.12.25r.
Śniadanie – w formie stołu szwedzkiego:1,3,7
Kakao ,
Pieczywo mieszane ( pszenne , razowe), masełko , kiełki, wędlinka , ser żółty , pasta z tuńczyka , warzywa,
Herbatka z cytrynką / woda.
Obiad:1,2,3,7
Krupnik z ziemniakami,
Klopsiki w sosie śmietanowo – pieczarkowym podane z tłuczonymi ziemniakami,
Surówka z czerwonego buraka,
Owoc,
Kompot ze śliwką / woda.
Podwieczorek:1
Kisiel z truskawek , talarki jaglane,
Herbatka z dzikiej róży z maliną / woda.
Środa 17.12.25r.
Śniadanie:1,7
Płatki kukurydziane z mlekiem,
Pieczywo mieszane ( pszenne , żytnie z dodatkiem siemienia lnianego i ziaren słonecznika )
z masełkiem ,sałatą , wędlinką , warzywami , serkiem śmietankowym,
Herbatka z cytrynką / woda.
Obiad:1,2,3,7
Rosół z makaronem,
Schab pieczony w sosie własnym podany z tłuczonymi ziemniakami,
Mix sałat w sosie winegret z pestkami słonecznika,
Owoc,
Kompot owocowy / woda.
Podwieczorek:1,3,7
Warsztaty florystyczne dzieci wspólnie z rodzicami – stroiki świąteczne – poczęstunek ,
Czwartek 18.12.25r.
Śniadanie:1,7
Płatki jaglane na mleku,
Pieczywo mieszane ( pszenne , żytnie z dodatkiem siemienia lnianego i ziaren słonecznika )
z masełkiem ,sałatą , wędlinką , warzywami , żółtym serem ,
Herbatka z cytrynką / woda.
Obiad:1,2,3,7
Zupa fasolowa z ziemniakami ,
Pierogi z kapustą i pieczarkami okraszone cebulką,
Owoc,
Kompot z truskawek / woda.
Podwieczorek:1,3,7
Bułeczka z serem, owoc,
Soczek jabłkowy / woda.
Piątek 19.12.25r.
Śniadanie:1,7
Kawa zbożowa z mlekiem,
Pieczywo mieszane ( pszenne , żytnie z dodatkiem siemienia lnianego i ziaren słonecznika )
z masełkiem ,sałatą , wędlinką , warzywami , serkiem naturalnym ze szczypiorkiem,
Herbatka z cytrynką / woda.
Obiad:1,2,3,7
Zupa warzywna z ziemniakami,
Racuszki z jabłkiem , posypane cukrem pudrem,
Owoc,
Kompot z owoców / woda.
Podwieczorek:1,7
Jogurt brzoskwiniowy , chrupki kukurydziane,
Herbatka owocowo / woda.
W proponowanym zestawie mogą wystąpić zmiany.

