Jadłospis  15.12.-19.12.2025r.

 

Poniedziałek  15.12.25r.

Śniadanie:1,7

Płatki owsiane na mleku,

Pieczywo mieszane ( pszenne , żytnie z dodatkiem siemienia lnianego i ziaren słonecznika )

z masełkiem , sałatą , wędlinką , warzywami , serkiem naturalnym ,

Herbatka z cytrynką / woda.

Obiad:1,2,7

Barszcz biały   z ziemniakami,

Ryż paraboliczny podany na sypko z prażonym jabłkiem i bitą śmietaną,

Owoc,

Woda,

Podwieczorek:1,7

Bułeczka z masełkiem , wędlinką, warzywa,

Herbatka owocowa  / woda.

Wtorek   16.12.25r.

Śniadanie  – w formie stołu szwedzkiego:1,3,7

Kakao ,

Pieczywo mieszane ( pszenne , razowe), masełko , kiełki, wędlinka   , ser żółty , pasta z tuńczyka , warzywa,

Herbatka z cytrynką / woda.

Obiad:1,2,3,7

Krupnik z ziemniakami,

Klopsiki w sosie śmietanowo – pieczarkowym  podane z tłuczonymi ziemniakami,

Surówka z czerwonego buraka,

Owoc,

Kompot ze śliwką  / woda.

Podwieczorek:1

Kisiel z truskawek , talarki jaglane,

Herbatka z dzikiej róży z maliną  / woda.

Środa  17.12.25r.

Śniadanie:1,7

Płatki kukurydziane z mlekiem,

Pieczywo mieszane ( pszenne , żytnie z dodatkiem siemienia lnianego i ziaren słonecznika )

z masełkiem ,sałatą , wędlinką , warzywami , serkiem śmietankowym,

Herbatka z cytrynką / woda.

Obiad:1,2,3,7

Rosół z makaronem,

Schab pieczony w sosie własnym podany z tłuczonymi ziemniakami,

Mix sałat w sosie winegret z pestkami słonecznika,

Owoc,

Kompot owocowy  / woda.

Podwieczorek:1,3,7

Warsztaty  florystyczne  dzieci wspólnie z rodzicami – stroiki świąteczne – poczęstunek ,

Czwartek   18.12.25r.

Śniadanie:1,7

Płatki jaglane na mleku,

Pieczywo mieszane ( pszenne , żytnie z dodatkiem siemienia lnianego i ziaren słonecznika )

 z masełkiem ,sałatą , wędlinką , warzywami , żółtym serem ,

Herbatka z cytrynką / woda.

Obiad:1,2,3,7

Zupa fasolowa  z ziemniakami ,

Pierogi z kapustą i pieczarkami okraszone cebulką,

Owoc,

Kompot z truskawek / woda.

Podwieczorek:1,3,7

Bułeczka z serem, owoc,

Soczek jabłkowy  / woda.

Piątek  19.12.25r.

Śniadanie:1,7

Kawa zbożowa z mlekiem,

Pieczywo mieszane ( pszenne , żytnie z dodatkiem siemienia lnianego i ziaren słonecznika )

z masełkiem ,sałatą , wędlinką , warzywami , serkiem naturalnym ze szczypiorkiem,

Herbatka z cytrynką / woda.

Obiad:1,2,3,7

Zupa warzywna z ziemniakami,

Racuszki z jabłkiem , posypane cukrem pudrem,

Owoc,

Kompot z owoców  / woda.

Podwieczorek:1,7

Jogurt brzoskwiniowy , chrupki kukurydziane,

Herbatka owocowo / woda.

 

 

 

 

W proponowanym zestawie mogą wystąpić zmiany.